- Det blir steintøft å slå Sandefjord

Brann-trener Lars Arne Nilsen foran 16.Mai-festen.

Brann-treneren har stor respekt for nykomlingene fra Vestfold – og ga klart uttrykk for det etter triumfen mot Molde (4-1) på lørdag. – Jeg er veldig imponert over Sandefjord-laget, se bare på hva de har prestert denne sesongen. Dette er det ingen grunn til å ta lett på. Nå skal vi forberede oss godt, også skal vi analysere og studere Lars Bohinens disipler, sier en kampklar Lars Arne Nilsen (53).

Annonse:

Og det er ventet fullt hus og stormende jubel i Bergen dagen før dagen. – Jeg hadde Sandefjord-kampen i tankene allerede midt under Molde-kampen. Vi skal spille en uhyre vanskelig kamp allerede om tre dager – her gjelder det å disponere klokt, kom det allerede på lørdag fra Brann-trener Nilsen. Han lot spissene Torgeir Børven og svenske Jakob Orlov spille en omgang hver. Og spesielt Orlov imponerte med en fenomenal 2. omgang på Brann Stadion. Han blir nok foretrukket i startelleveren mot Sandefjord.

På klar oppgang

Og la det være sagt med en gang – vi møter fjorårets sølvvinnere i klar medvind etter en litt humpete start. – Vi gleder oss til kampen mot Sandefjord, mye fordi andreomgangen mot Molde ga laget et skikkelig «bust». Vi løp over Ole Gunnar Solskjærs gutter i andre halvdel av kampen, og publikum fikk se noen usedvanlige flotte scoringer. Se bare på veteranen Daniel Braatens eventyrlige løp, før han setter inn det siste målet for oss. Det er ikke mange som gjør han etter, skryter Lars Arne Nilsen. Og dermed er Lars Bohinen advart.

_AMN0332
SE OPP: Daniel Braaten har vist storform for Brann i det siste. (Foto: Astrid M. Nordhaug/ Digitalsport)

Noen justeringer

Lars Arne Nilsen, som ble kåret til årets trener i Norge i 2016, har hatt litt hodebry med å komponere laget den siste tiden. – Kaptein Vito Wormgoor kunne ikke spille mot Molde, og er fortsatt plaget. Ruben Kristiansen, som dundret inn det første målet mot Molde, fikk seg en lei smell og måtte ise ned skaden i etterkant. Han blir trolig klar mot Sandefjord. I vår nederlandske kapteins skadefravær, så fikk Jonas Grønner sjansen. Den grep han begjærlig, scoret et supert mål og spilte meget solid. Vi har en jevn og kvalitativt god stall, fortsetter Brann-trener Nilsen, som også har et NM-gull som trener for Hødd (2012).

Tradisjon og fest

Det er ingen tilfeldighet at Brann og Bergen får hjemmekamp 16. Mai. Brann-administrasjonen oppfordrer bergenserne til å sikre seg billetter så fort som mulig, fordi tradisjonen tro så fylles stadion opp til bristepunktet. «Guttane» får omgivelser som de trolig aldri har hatt før, men det vil de garantert beherske.

SNART FULLT: Det nærmer seg utsolgt til 16. mai kampen på Brann Stadion. (Foto: Astrid M. Nordhaug/ Digitalsport)
SNART FULLT: Det nærmer seg utsolgt til 16. mai kampen på Brann Stadion. (Foto: Astrid M. Nordhaug/ Digitalsport)

Og SF-treneren begynte også forberedelsene til Brann-kampen bare noen minutter etter at Haugesund var slått lørdag kveld. I seiersrusen inne i garderoben på Komplett så var Bohinen malmklar. – Jeg forventer at vi er profesjonelle på alle måter. Hvile, søvn og restitusjon er det som nå gjelder, kom det fra Lars Bohinen, kort tid etter at hans mannskap hadde sikret tre nye poeng mot solide Haugesund.

En sjokkåpning

Ingen såkalte eksperter hadde på forhånd trodd at Sandefjord skulle ha 13 poeng etter åtte serierunder. En sensasjonell åpning så langt, men det er langt hjem. – Alle her i Bergen har registrert Sandefjords innledning, og det er ingen tvil om at de hittil er Eliteseriens største positive overraskelse. Og selv om vi fikk full uttelling mot Molde, så slet vi i første omgang og ble spilt dype. Spillemessig så var første halvdel mot Molde ikke all verden, så vi må skru på startknappen 45 minutter før mot sterke og taktisk gode Sandefjord-spillere, avslutter Lars Arne Nilsen.


Annonse fra Eliteserien: