- Den beste får stå

ALBIR: Øystein Øvretveit (22) har tatt opp hansken og er klar for å kjempe om keeperplassen i SF.

Annonse:

Skuddstopperen fra Sotra i Bergen har kommet til Sandefjord for gi den islandske landslagskeeperen Ingvar Jónsson kamp om plassen mellom stengene. 

Debuterte tidlig

Øystein Øvretveit debuterte i Eliteserien allerede som 17-åring da han ble byttet inn for Brann i det 24. minutt borte mot Rosenborg i 2012. 

Bare uker senere voktet han buret for Brann på et fullsatt Brann Stadion 16. mai mot Sogndal. En kamp bergenserne vant hele 5-0 og Øvretveit fikk oppleve en nasjonaldag han aldri vil glemme. 

- Jeg har hatt noen kule opplevelser og spilt kamper der det har vært mye press rundt, forteller Øvretveit. 

- Jeg er her for å skape gode øyeblikk i SF også, fortsetter han til. 

Kampen om keeperplassen i Brann var hard og i 2015 ble han utlånt til Nest Sotra i OBOS-ligaen. Etter sesongen ble han værende der på permanent basis. 

Trives i Sandefjord

Etter to sesonger i Nest Sotra ble han i vinter klar for Sandefjord Fotball, der han voktet buret i flere av vinterens treningskamper.

- Jeg føler at jeg har kommet til en fin plass hvor jeg kan utvikle meg. Her har vi et fantastisk anlegg på Komplett Arena, med E2 treningssenter på stadion. Alt er i nærheten og det er et godt grunnlag for utvikling, sier Øvretveit til hjemmesiden.

ahDSC_09v57.jpg
I AKSJON: Øystein Øvretveit i treningskampen mot Tromsø på La Manga. (Foto: Anders Hoven/Digitalsport)

Han har kun vært i Sandefjord et par måneder og bor fortsatt hos lagkamerat Håkon Lorentzen. At byen er mindre enn hva han er vant til på vestlandet gjør han ingenting.

- Jeg liker at det er lite og intimt. Byen trenger ikke være for stor og her er alt i nærheten, sier Øvretveit som forteller at han er på jakt etter egen leilighet i Sandefjord.

Tøff konkurransesituasjon

Øvretveit vet at han har tøff konkurransen om keeperplassen i SF og skryter av lagkamerat Ingvar Jónsson.

KEEPERE: Øystein Øvretveit og Ingvar Jónsson under treningsleiren på La Manga.
KEEPERE: Øystein Øvretveit og Ingvar Jónsson under treningsleiren på La Manga.

- Ingvar er en veldig god keeper og en fin fyr som jeg har kommet godt overens med. Det er selvfølgelig en konkurransesituasjon og vi har ting vi er bedre på enn hverandre. Uansett hvem av oss som starter mot Lillestrøm 2. april tror jeg vi begge vil ønske hverandre lykke til, sier Øvretveit som sto forrige treningskamp mot Kristiansund.

- Jeg ønsker han det beste og trener på for å være best selv. Den beste vil stå og du får som fortjent til slutt, sier Øvretveit. 

Mandag møter guttane hviterussiske Dinamo Brest i Albir. Treningskampen har avspark kl. 16.00.

Annonse fra Eliteserien: