Bohinen tok avspark med de unge

Vi så glød, presisjon og samhold da utviklingsavdelingen i SF hadde kick-off på Komplett Arena onsdag. – De som jobber hardest og best over tid, vil nå lengst, sa hovedtrener Lars Bohinen.

I salen satt 40 av Vestfolds beste og mest ambisiøse fotballspillere mellom 14 og 18 år. For det er ikke bare A-laget som skal spille i Eliteserien i 2017. Nytt av året: Både G19 og nystartede G16 skal spille nasjonal liga mot de andre eliteserieklubbene.

A-lagstrener Lars Bohinen – tidligere Premier League-spiller med 49 landskamper for Norge – minnet de unge SF-gutta om at veien til toppen er en lang reise.

KICK-OFF: Utviklingsavdelingen i SF hadde kick-off på Komplett Arena.
KICK-OFF: Utviklingsavdelingen i SF hadde kick-off på Komplett Arena.

– Det er lett å tenke at du har kommet langt når du sitter i dette rommet. Det har du ikke. Men du har muligheten til å bli god. Vi har et flott trenerteam og gode kamparenaer som vil hjelpe deg, men jobben må du gjøre sjøl. Og det holder ikke med de organiserte treningene. Du må trene på egenhånd, flere ganger i uka, påpekte Bohinen.

William Kurtovic og André Sødlund er to SF-talenter som har tatt steget inn i A-troppen. I åra som kommer skal det utvikles flere.

– Målet er å hente opp fire spillere fra hvert årskull, og det viktigste du kan gjøre er å la spillet være din læremester. Kunnskap, nysgjerrighet og ydmykhet er avgjørende faktorer for å lykkes, sa utviklingssjef Ronny Holmedal før han presenterte hele trenerteamet.

G19 vil ledes av Petter Olsen og Martin Jensen. G16 har Shaun Constable og Tom Erik Andersen som hovedtrenere. I tillegg er Geir Ludvig Fevang i gang som assisterende

Ett av våre hovedmål er at minst 50% av A-laget skal være utviklet i Vestfold.

— Per Ketil Berg, daglig leder i SF
 A-lagstrener, og støtteapparatet med keepertrener, fysisk trener, fysioterapeut og lagledere er også styrket.

– Ett av våre hovedmål er at minst 50% av A-laget skal være utviklet i Vestfold. Derfor plusser vi nå på med flere trenere og deltakelse i nasjonale serier. Vi gir de unge i Vestfold en mulighet, og den muligheten er dere her for å gripe, sa daglig leder Per Ketil Berg.

Sentralt i Sandefjord Fotball står kjerneverdiene «glød, presisjon og samhold». Verdiene har selvsagt ingen verdi før de omsettes i praksis og handlinger som skaper en prestasjonskultur der SF skiller seg fra resten av Fotball-Norge.

Ny sesong: Bjørn Erik Aas og lagkameratene hans er klar for en ny sesong. (Foto: Torstein Flåm)
Ny sesong: Bjørn Erik Aas og lagkameratene hans er klar for en ny sesong. (Foto: Torstein Flåm)

Onsdagens kick-off ble avsluttet med et gruppearbeid der spillerne selv måtte finne eksempler på glød, presisjon og samhold i sin fotballhverdag.

– Jeg visste ikke helt hva vi skulle gjøre, og jeg forventet i hvert fall ikke dette, sa G19-spiller Bjørn Erik Aass da han ble bedt om å oppsummere kvelden.

– Men det har vært gøy, sa han. – Vi er klare til å gyve løs på sesongen, og gleder oss veldig.

Annonse fra Eliteserien: