Bohinen: - Fint at kampen mot Vålerenga kommer så fort …

Lars Bohinen foran en av sine viktigste kamper.

Arbeidsleder Lars Bohinen har mye å tenke på om dagen. Etter tre strake serietap og en mer og mer utsatt posisjon på tabellen, så er Lars klar på en ting. – Det er herlig at kampen mot Vålerenga kommer allerede nå fredag. Jeg kan garantere en ting, og det er at våre gutter vil fremstå i en helt annen forfatning enn mot Sarpsborg 08 sist søndag. Den kampen må vi få ut av systemet raskest mulig, og nullstille mot et formsterkt Oslo-lag. Alt rundt laget til Ronny Deila bør være motivasjon nok i seg selv, og vi bør mobilisere på tribunen, så Vålerenga-supporterne får motstand også der, kommer det fra en revansjesugen Lars Bohinen.

Annonse:

Etter kampen mot Sarpsborg 08 så var det en skuffet, men samtidig en ærlig trener som uttalte seg i etterkant av stygge 0-5. – Jeg endret taktikken i løpet av uka, og gikk bort fra mine opprinnelige tanker som var å ligge lavt og nekte dem rom. Derfor lå vi for høyt, og ga dem for mye plass. Jeg undervurderte nok balltempoet til sarpingene – det gikk veldig hurtig unna på kunstgresset. Mine spillere virket litt paralysert utpå der. Det ble en kostbar lærepenge, og ga igjen en bekreftelse på at man som oftest bør følge mavefølelsen. Jeg traff vel heller ikke optimalt på laguttaket, sier Lars Bohinen, som i motsetning til flere av sine trenerkolleger, ikke har problemer med å innrømme egne feil.


Flamur ute

Og det gjør jo valgmulighetene mer begrenset at vår nyttige urokråke på topp – Flamur Kastrati – må se Vålerenga-kampen fra tribuneplass. – I verste fall kan han være ute resten av sesongen, men han er uansett ikke kampklar fredag. Heldigvis er Facundo Rodriguez klar, men jeg er usikker på om han holder hele kampen etter sitt skadeavbrekk. Nå er det steinhard disiplin og god samhandling som gjelder, og vi må gi alt i fredagens kamp, for etter den matchen så er det 16 dager til bortekampen mot Kristiansund, opplyser Bohinen, som selvsagt ser med spenning nedover på tabellen.

sj_020814
Flamur Kastrati blir ikke klar til kamp. Her fra en kamp tidligere i sesongen. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

Kan avgjøres

Lars håper at Tromsø skal slå Sogndal på Fosshaugane, for da skal det mye til for at SF skal havne på en eventuell kvalifiseringsplass. – For tre kamper siden hadde vi blikket rettet oppover på tabellen, og snakket om en mulig femte, sjetteplass. I dag står vi fortsatt på 33 poeng, og må endre målsetning. Det å overleve og spille Eliteserie i 2018 er det eneste viktige nå. Jeg har ikke merket at vi har sluppet oss ned på noen måte, og treningene har vært kvalitetsmessig bra den siste tiden. Likevel er det nok bare å slippe seg ned noen få prosent, så kommer problemene og kan være forskjell på seier og tap, kommer det fra Lars, som ikke avfeier at den skumle underbevisstheten har spilt kollektivet et lite puss. Kanskje ble vi litt for trygge litt for tidlig.

Langt bedre hjemme

SF har prestert gjennomgående solid hjemme på eget gress, også i de knepne tapene mot Strømsgodset og Brann, så var Lars fornøyd med prestasjonen. – Vi kunne og burde tatt poeng i begge de kampene, og da hadde jo situasjonen vært en helt annen. Det er liten tvil om at vår spillestil passer bedre på naturgress, enn på kunstgresset. Spesielt mot gode kunstgresslag som Molde og Sarpsborg 08 har vi fått kjørt oss kraftig. Og jeg er ikke fremmed for at det også over tid har blitt en mental utfordring som utelukkende en sportslig. Nå er vi hjemme i vante omgivelser, og jeg er overbevist om at vi skal fremstå i en sterkt forbedret utgave, så bare ta turen til Komplett, oppfordrer hovedtrener Bohinen.

Lars håper selvsagt på at fredagen kan feires med fornyet eliteseriekontrakt i lomma. – Klubben har lagt opp til en real festaften i Kurbadhagen etter kampen. For mitt vedkommende blir det nok ingen skikkelig fest, hvis vi presterer dårlig, avslutter Lars Bohinen, foran en av sine viktigste eksamener som trener i karrieren. Vi får håpe vi møter en lettet og glad trener på «telttur» fredag aften ….

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Bodø/Glimt Bodø/Glimt 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Brann Brann 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Haugesund Haugesund 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Kristiansund Kristiansund 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Lillestrøm Lillestrøm 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Molde Molde 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Odd Odd 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Ranheim TF Ranheim TF 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Rosenborg Rosenborg 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Sandefjord Fotball Sandefjord Fotball 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Sarpsborg 08 Sarpsborg 08 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Stabæk Stabæk 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Start Start 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Strømsgodset Strømsgodset 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Tromsø Tromsø 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Vålerenga Vålerenga 0 0 0 0 0 0 0 0

Annonse fra Eliteserien: