– Vi må vinne krigen først

Fredag kveld reiser SF-juniorene til Kristiansund for tredje runde i G18 Nasjonal serie. Trener Martin Jensen har tro på seier i lørdagens kamp, men har en klar beskjed til gutta sine.

– Det er tidlig på sesongen og vanskelig å vite hva KBK kommer med, men vi forventer å møte et hardtarbeidende lag som står høyt fra start og angriper direkte. Jeg er trygg på at vi er et bedre lag enn KBK, men det er viktig at vi går på banen for å vinne krigen først, sier Jensen.

Etter 1-1 mot Ull/Kisa i serieåpningen, slo SF-juniorene til med en imponerende borteseier (4-2) mot Bodø/Glimt sist helg.

– Vi skapte mye i den kampen og burde scoret enda flere enn vi gjorde. I tillegg var vi godt fornøyd med måten vi forsvarte oss på mot Glimts 4-3-3. Vi hadde jobbet en del med det, spesielt med indreløperne, og det var fint å se hvordan Lang (Awour) og Jakob (Dunsby) fulgte planen, og at innbytterne gjorde det samme.

Jensen var også fornøyd med laget sitt i omstillingsfasene, i overgangene fra forsvar til angrep og angrep til forsvar. Omstillingene har høy prioritet i SFs spillmodell.

– Vi hadde flere gode gjenvinninger på siste tredel som resulterte i muligheter. Vi har jobbet videre med gjenvinningsfasen den siste uka. I tillegg har vi sett nærmere på hvilke bevegelser vi ønsker når vingbacken har ballen – og hvordan vi kan skape flere sjanser ved å utnytte indreløperne/10-erne våre bedre.

Også på skadefronten ser det lysere ut for SF-juniorene. Michael Skontorp, som manglet mot Glimt etter en sterk debut mot Ull/Kisa, er klar for kamp igjen. Også Lars Markmanrud og Marius Jakobsen var denne uka tilbake på treningsfeltet etter lengre avbrekk.

– Både Lars og Marius trenger ytterligere en uke med full trening før de er kampklare, og Even Horgen har dessverre vært syk et par dager. Forøvrig stiller vi de samme tropp som sist, og skal bite godt fra oss, sier Martin Jensen.

Kampen mot Kristiansund BK spilles på Kristiansand stadion lørdag kl 13.00. Vi oppdaterer kamphendelser fortløpende på Facebook (Følg "SF Supporter").

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: