Tøff læring mot Godset

Sandefjords juniorlag gikk på et forsmedelig 6-1-tap borte mot Strømsgodset søndag ettermiddag. Dermed ble det mye lærdom å ta med seg for et ungt SF-lag.

Det ble en knalltøff dag på jobben for Sandefjords unge lovende mot Godset på Åssiden stadion. På grunn av SF 2-kamp dagen etter fikk flere av G16-spillerne bryne seg på et sterkt hjemmelag.

Allerede kvarteret ut i kampen skulle den første scoringen sitte for vertene som følge av en kontring. Adrian Rogulj kom seg fint inni bakrom og vippet over en utrusende Even Smevold Odberg i SF-buret.

De marineblå fortsatte dominansen sin, men det skulle likevel ta snaue 15 minutter til før neste mål satt i kassa. På et frispark fra høyrekanten fikk David Campher gå opp i ensom majestet og stusse kula i hjørnet.

Kun få minutter senere trodde Petter Olsens gutter at de hadde fått en redusering, men scoringen ble annullert for offside.

Istedet gikk heller Godset hen å fikset 3-0 etter at Alban Kadriu fikk komme seg alt for lett alene med Smevold Odberg.

Like før pause ble ledelsen økt ytterligere. Rogulj puttet sin andre for dagen, og 4-0 stod seg etter de første 45 minuttene i kampen.

Lite å juble for

For de som håpet på bedring for guttane etter sidebytte skulle det bli umiddelbar skuffelse. Snaue 30 sekunder fra starten på 2. omgang skulle nemlig Ilmi Sulimani sørge for 5-0 til drammenserne.

SF gjorde deretter flere bytter på laget, med blant andre debutant Henrik Meyer inn, og kampen jevnet seg mer ut.

Og i det 72. minutt skulle trøstemålet til gjestene komme da innbytter Dwett Akoi puttet sikkert alene med keeper. Felles innbytter Even Horgen stod for assisten til førstnevntes første scoring siden et lengre skadeavbrekk.

Likevel skulle det meste handle om Strømsgodset, og i kampens siste minutt fullførte Rogulj sitt hat-trick med en avslutning alene på bakre stolpe.

Dermed er det kun for SF-juniorene til å se framover til neste kamp og mulighet til forbedring. Søndag 26. august kommer Tromsø til fjord'n i det som blir nok en tøff kamp mot et lag høyt på tabellen.

Kampfakta

Nasjonal G19
Strømsgodset Toppfotball - Sandefjord Fotball 6-1 (4-0)
Åssiden stadion
Dato: 19. august

Mål: 1-0 Adrian Rogulj (15'), 2-0 David Campher (29'), 3-0 Alban Kadriu (39'), 4-0 Adrian Rogulj (45'), 5-0 Ilmi Sulimani (46'), 5-1 Dwett Akoi, 6-1 Adrian Rogulj

Gult kort: Rogulj, Jørgensen (ST)

Sandefjord Fotball (3-4-3): Even Smevold Odberg - Amanj Mohammadi, Lars Markmanrud, Eirik Bøen Siem (Meyer, 60') - Herman Hesby (Awour, 60'), Martin Andersen, Markus Ballari, Brik Boufous (Horgen, 45') - Christoffer Sandnes, Kristoffer Pinås (Kili Fjeldskår, 72'), Jakob Maslø Dunsby (Akoi, 60')