Snudde til etterlengtet seier

Trioen Lang Awour, Christoffer Sandnes og Jakob Maslø Dunsby (hovedbildet) sørget for en etterlengtet 4-3-seier da Tromsø kom på besøk, søndag ettermiddag.

Etter å ha ligget under 2-3 med en halvtime igjen på klokka snudde SF-juniorene til 4-3-seier hjemme over Tromsø.

Guttane åpnet godt hjemme mot gutan, og etter ti minutter hadde blåtrøyene produsert kampens første, store sjanse.

Det skulle derimot vente helt til en snau halvtime før den første scoringa satt. Michael Skontorp fant Christoffer Sandnes ute på kanten, og fra nærmest død vinkel banket sandefjordingen kula i mål.

Christoffer Sandnes leverte en god kamp for SF-juniorene mot Tromsø. Foto: Tostein Flåm

Kun to minutter senere var Sandnes på farten igjen, men denne gangen skulle vingen være arkitekt. Først vant han ballen igjen, så satte han fart framover og til slutt ga han videre til Lang Awour. Angrepsspilleren curlet deretter ballen videre lekkert i hjørnet.

Like før pause straffet Tromsø et vaklende SF-forsvar, og Sigurd Grønli reduserte for gjestene.

Den stillingen holdt seg til pause, men etter hvilen fikset samme mann som sist balanse i regnskapet etter nok en feil i de bakre, blå rekker.

Stor opphenting

Idet timen nærmet seg spilt skulle gjestene gå opp i ledelsen for første gang i kampen etter at Endre Borch Nash var sist på ballen.

SF tok etter det mer tak i kampen igjen, og Jakob Maslø Dunsby fikset en straffe for vertene etter 68. minutter. Ellevemeterssparket omsatte han selv i mål, og vingen fortsatte dermed storformen han har hatt gjennom hele sesongen så langt.

Kristoffer Pinås i aksjon under kampen mot Tromsø, søndag ettermiddag. Foto: Torstein Flåm

Petter Olsens gutter fortsatte å male på, og fire minutter før slutt satt det endelige målet for å fullføre snuoperasjonen. Sander Risan fyrte av et skudd fra 20 meter, men keeper måtte gi en retur. Maslø Dunsby plukket opp den løse kula, avanserte inn i boksen og skjøt frekt under keeper. Dermed var ungguttens 24 mål på 25 kamper et faktum.

Ledelsen holdt seg ut kampen, og SF tok en viktig, og ikke minst etterlengtet, seier.

Neste kamp ut for G19-guttane er lørdag 8. september når turen går til Åsane.

Kampfakta

Nasjonal G19
Sandefjord Fotball - Tromsø Idrettslag 4-3 (2-1)
Gamle stadion
Dato: 19. august

Mål: 1-0 Christoffer Sandnes (28'), 2-0 Lang Awour (30'), 2-1 Sigurd Grønli (41'), 2-2 Sigurd Grønli (52'), 2-3 Endre Borch Nash (57'), 3-3 Jakob Maslø Dunsby (straffe, 68'), 4-3 Jakob Maslø Dunsby (86')

Gult kort: Markmanrud (SF), Mohammedi, Borch Nash (TIL)

Rødt kort: Akoi (SF), Borch Nash (TIL)

SF-troppen: Even Smevold Odberg, Christoffer Sandnes, Even Horgen, Lars Markmanrud, Michael Skontorp, Dwett Akoi, Martin Amundrød, Lang Awuor, Jakob Maslø Dunsby, Henrik Meyer, Herman Hesby, Sander Risan, Eirik Bøen Siem, Amanj Mohammadi, Kristoffer Pinås, Markus Ballari, Martin Andersen