Poengdeling mot serielederen

SF-juniorene var til tider best mot serieleder Mjøndalen lørdag ettermiddag, men en periode på syv minutter ødela og det endte til slutt 2-2 på Gamle Stadion.

Til tross for to flotte mål fra Lang Awour og Jakob Maslø Dunsby i første omgang skulle Mjøndalen hente inn ledelsen til Sandefjord etter en kort periode med naivt spill.

Det var uansett hjemmelaget som tok føringen i kampen fra start av, og guttane presset bruntrøyene stadig lengre tilbake i banen.

Like før halvtimen var spilt skulle de blå få honnør for det harde arbeidet da Lang Awour mottok ballen etter et gjennomspill. Spissen dro seg lekkert inn i banen før han kjørte en skuddfinte og så plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Fire minutter senere skulle det nok en gang smelle bak Mjøndalen-keeperen etter nok et fint angrep fra SF-ungguttene. Etter fint kollektivt spill endte kula hos toppscorer Jakob Maslø Dunsby, og vingen satte iskaldt inn sitt 18. mål uansett turnering hittil i år.

2-0-ledelsen holdt seg helt inn til pause i det som hadde vært noen solide 45 minutter sett med blå øyne.

Syv minutters ukonsentrasjon

Etter sidebytte entret lagene banen med vidt forskjellige innstillinger. For mens SF muligens trodde seieren var i boks var Mjøndalen klare til å rette på inntrykket fra første omgang.

Allerede etter 47 minutter satt den første reduseringen for bruntrøyene, som satte raskt i gang mot et uforberedt vertskap. Til slutt fikk Tony Egon Rørvik Johannesson løpe helt igjennom og sette inn 2-1.

Syv minutter senere skulle gjestene nok en gang benytte seg av slapt forsvarsspill. Uno Kristian Pedersen kom seg fri på høyresiden, og dro seg alt for lett inn i feltet, før han satte inn bortelagets andre.

Derfra skulle det fortsatt ta litt tid for SF-juniorene til å ordne opp i spillet, men de siste 25 minuttene tilhørte kun Petter Olsens menn.

Men til tross for to stolpeskudd, hvorpå det ene kom fra Awour på nesten blank goal, ville ikke kula finne veien til nettmaskene lenger.

Dermed ebbet det ut med 2-2 og poengdeling mot en fysisk sterk serieleder.

Trener Olsen kunne melde om et skuffet mannskap etter full tid, noe som utelukkende kan tolkes som positivt med tanke på tabellplasseringen til lagene i forkant av matchen.

Med det resultatet kryper G19-laget opp til en 6. plass med 13 poeng, mens MIF forblir på topp med 25 pinner.

Neste kamp for de unge lovende er fredag 29. juni når Ullensaker/Kisa kommer på besøk.

Kampfakta

Nasjonal G19
Sandefjord Fotball - Mjøndalen 2-2 (2-0)
Gamle Stadion
Dato: 23. juni

Mål: 1-0 Lang Awour (28'), 2-0 Jakob Maslø Dunsby (32'), 2-1 Tony Egon Rørvik Johannesson (47'), 2-2 Uno Kristian Pedersen (53')

Gult kort: Maslø Dunsby, Andersen (SF), Rørvik Johannesson, Widemann Karlsen

SF-troppen: Jesper Granlund, Christoffer Sandnes, Even Horgen, Trym Thodesen, Lang Awuor, Marius Jacobsen, Jakob Maslø Dunsby, Henrik Maslø Dunsby, Daniel Kronstad, Herman Dale Hesby, Eirik Bøen Siem, Amanj Mohammadi, Espen Amundsen, Markus Ballari Berg, Martin Andersen