Bittert gjensyn med nasjonal serie

Det ble en tung oppstart på Najonal G19-serie for SF-juniorene da Bodø/Glimt kom på besøk. Nordlendingene fikset nemlig 3-2-seier på overtid søndag ettermiddag.

Etter å ha svart på to Bodø/Glimt-scoringer var det til slutt gultrøyene som fikk med seg alle de tre poengene etter en scoring helt på tampen.

Gjestene fra nord var best ut av startblokkene og fant til stadigheter rom på begge sider av banen. SF-ungguttene holdt derimot lenge imot, men seks minutter før pause raknet det.

På en kontring spilte Glimt seg hele veien igjennom, og Runar Hauge ekspederte til slutt ballen i nota.

0-1-stillingen holdt seg til pause, men etter hvilen var det et skjerpet SF-lag som entret banen.

I det 49. minutt kom Marius Jacobsen seg ned til linja og fikk slått inn foran mål. Der dukket stopper Lars Markmanrud opp og banket kula inn på halv volley.

Glimt best når det gjaldt

Gleden fra utlikningen skulle kun vare i et drøyt kvarter, for nok en gang tordnet bortelaget opp på en kontring. Martin Mjelde fikset laget sitt ledelse, og SF hadde fått nok et slag i tryne.

Guttane jobbet derimot knallhardt i minuttene etter den andre reduseringen, og syv minutter etter 1-2 satt den igjen for vertene.

Sander Risan sendte avgårde en perfekt stikker mot innbytter Brik Boufous, og sistnevnte chippet ballen i nydelig bue over Glimt-keeperen.

Det som lenge kunne se ut til å gå mot poengdeling, med to lag som ikke maktet å få flere mål på hverandre, endte på verst tenkelig vis da klokka tikket mot 90 minutter.

Etter et dårlig utnyttet SF-frispark på egen banehalvdel fikk gjestene en corner etter å ha brutt tidlig. På den følgende corneren raget Håkon Elias Myseth høyest og stanget ballen i hjørnet.

Dermed ble alle de tre pinnene med i bagasjen tilbake til Bodø, mens Sandefjord-juniorene nå må vente til førstkommede søndag for å slå tilbake med Kristiansund som gjester.

Gledelig nok for Petter Olsen & co. var det at staverngutten Even Smevold Odberg fikk sin debut. Keeperen kom inn til pause for kaptein Jesper Granlund og fikk verdifull erfaring. Fint var det også å se Kristoffer Pinås tilbake etter et lengre skadeavbrekk.

Kampfakta

Nasjonal G19
Sandefjord Fotball - Bodø/Glim 2-3 (0-1)
Komplett Arena
Dato: 29. juli

Mål: 0-1 Runar Hauge (39'), 1-1 Lars Markmanrud (49'), 1-2 Martin Mjelde (65'), 2-2 Brik Boufous (76'), 2-3 Håkon Elias Myrseth (90')

Gult kort: Risan (SF), Hermann, Myrseth (B/G)

Rødt kort: Hermann (B/G)

SF-troppen: Jesper Granlund, Christoffer Sandnes, Even Horgen, Lars Markmanrud, Michael Skontorp, Brik Boufous, Lang Awuor, Marius Jacobsen, Jakob Maslø Dunsby, Herman Hesby, Sander Risan, Eirik Bøen Siem, Even Smevold Odberg, Amanj Mohammadi, Kristoffer Pinås, Martin Andersen