Runde 6: SF - Mjøndalen 2-0. (Foto: Anders Hoven, Digitalsport)

Kortvarig OBOS-opphold

Det ble et kortvarig opphold i OBOS-ligaen for Sandefjord Fotball. Her finner du en oppsummering av sesongen 2016.

Forventningene før sesongen var høye. Favorittstempelet var satt på de kongeblå fra Vestfold hos både eksperter og divisjonskolleger. Oppholdet i OBOS-ligaen skulle gjøres kortest mulig. Og dramatikk var det fra første til siste spark på ballen da Guttane kjempet om å bli konger av OBOS-ligaen 2016.

April - En god start

I sesongpremieren ventet Strømmen hjemme på Komplett Arena. Spissen Péter Kovács var hentet inn før sesongen for å score mål og brukte bare 31 sekunder på sin første nettkjenning for sin nye klubb.

SF - Strømmen 4-1. (Foto: Torstein Flåm)

De to andre angriperne Erik Mjelde og Kjell Rune Sellin åpnet også målkontoen allerede i sesongens første kamp. Strømmen ble nedsablet med 4-1 og sesongen var i gang.

Levanger fikk guttane fort ned på jorda igjen i sesongens første bortekamp. Den tidligere SF-spilleren Jo Sondre Aas scoret kampens eneste mål og sørget for sesongens første tap for guttane.

Tilbake på Komplett sendte André Sødlund hjemmelaget i ledelsen med ti minutter igjen å spille, mot den andre opprykksfavoritten Sandnes Ulf. På overtid slapp Ulf-spiss Pontus Engblom alene i gjennom og sørget for poengdeling i toppkampen. To poeng føltes tapt.

I neste runde gjorde en god andre omgang til at kampen mot Ull/Kisa ble snudd til seier. Nykommeren fra Odd, Håvard Storbæk presenterte seg med sin første scoring og viste at han ville bli en sentral brikke denne sesongen.

Ull/Kisa - SF 1-2. (Foto: Rose M. Thorheim)

William Kurtovic fant hodet til Kovács på Grefsen Stadion og sørget for kampens eneste mål i cupens 2.runde. Kjelsås ble slått 1-0 som holdt til avansement og Tippeliga-motstand i neste runde.

Mai - Ustoppelige

Et hardt og hektisk mai-program startet med Lillestrøm på Komplett Arena i cupens 3.runde. Tippeliga-laget fikk til svært lite mot et godt organisert hjemmelag. Den fantastiske laginnsatsen skulle holde helt til seier.

SF - Åsane 2-0. (Foto: Torstein Flåm)

For Erik Mjelde scoret kampens eneste mål mot sin gamle klubb og den gode formen fortsatte for SF.

På rad og rekke ble Mjøndalen, Hødd, Åsane og Raufoss slått av flaggskipet fra Vestfold. Sandnes Ulf var neste hinder før en kvartfinale i cupen. Igjen dukket kaptein Fevang opp på overtid og sørget for seier.

Den tiende seieren på rad ble tatt når Ranheim ble slått 3-1 på Komplett Arena. Lars Bohinens menn var ustoppelige.

Juni - Bunnsolid forsvar

Kongsvinger brøt rekken med seire på rad og slo guttane 1-0 på Gjemselund Stadion. Før de to topplagene på tabellen, SF og Kristiansund skulle kjempe om tabelltopp på Komplett Arena.

SF - Jerv 3-2. (Foto: Torstein Flåm)

Det gode spillet til keeper Ingvar Jónsson hadde gitt han en plass i den islandske landslagstroppen som satt kursen mot EM i Frankrike. I hans fravær var Anders Gundersen klar til å ta opp hansken og sørge for at det bunnsolide forsvaret holdt tett også den neste måneden. Toppkampen mot Kristiansund endte målløst takket være gode keepere hos begge lag.

Tilbake på vinnersporet kom guttane allerede i den neste kampen borte mot Bryne. Med det som på dette tidspunktet var ligaens mest gjerrige lag, mistet Bohinen sin viktige forsvarssjef Lars Grorud etter kampen mot Bryne. I det som skulle bli en lang sykdomsperiode for forsvarsspilleren.

Juni ble avsluttet med seier både mot Jerv på hjemmebane og nyopprykkede KFUM Oslo borte på Ekeberg. Som igjen sørget for ni poengs luke ned til Levanger på 3.plass.

Juli - Tap, tap og tap

Levanger kunne nyte sol, varme og tre poeng i Sandefjord, da de vant 2-1 på Komplett Arena. I siste kamp før sommerpausen ga Ranheim guttane en ny vond opplevelse og sørget for nok et tap i Trøndelag.

Ranheim - SF 3-0. (Foto: Arve Johansen/Digitalsport)

Etter to tap og en sommerpause ventet Kongsvinger på Komplett Arena. En motstander det ble tap for på våren og som det ventet en kvartfinalekamp mot senere på høsten.

Kongsvinger tok tak i kampen og ledet med to mål halvveis ut i første omgang. Kristoffer Normann Hansen reduserte og scoret sitt siste mål for klubben før han gikk videre til Sarpsborg 08 et par uker senere. En redusering til ingen nytte, for det endte med tap og null poeng på tre kamper i juli.

August - Borte bra, men hjemme best

Sesongens mest smertefulle tap kom borte mot Sandnes Ulf. Hjemmelag var revansjelystne etter å ha blitt slått ut av cupen tidligere og stoppet ikke før de hadde scoret hele fem ganger.

Etter fire strake tap og en flau ydmykelse i Sandnes, gikk det hard ut over KFUM Oslo i neste runde. Hovedstadslaget ble slått 3-0 på Komplett Arena og det var bare å glede seg til "hatoppgjøret" i neste runde.

Mjøndalen - SF 2-2. (Foto: Torstein Flåm)

For kampene mot Mjøndalen har blitt noe spesielt de siste årene. Kontroversielle dommeravgjørelser, mye på spill og sene overtidsmål har preget oppgjørene.

I kampens første angrep scoret Thomas Sørum for de brune. Eirik Offenberg utlignet for guttane, før Sørum igjen sendte Mjøndalen foran.  Midtveis i andre omgang dukket William Kurtovic opp i returrommet på en corner og hamret inn sitt første A-lagsmål for SF.

Scoringen sørget for at det nok en gang endte uavgjort borte mot Mjøndalen. Nok en gang endte det 2-2.

August ble avsluttet med en ny seier på hjemmebane mot Raufoss og poengdeling mot Åsane i Bergen.

September - Nå skal det avgjøres

Med ett poeng i bagasjen hjem fra Bergen var det tre lag som nå kjempet om de to direkte opprykksplassene i OBOS-ligaen. Kristiansund (48 poeng) hadde skaffet seg en luke på topp, med SF og Jerv på plassene bak med hhv. 43 og 42 poeng.

Ull/Kisa kom til Komplett Arena og ble slått 1-0, mens de to andre topplagene også vant sine kamper og kun seks serierunder gjenstod av sesongen.

SF - Ull/Kisa 1-0. (Foto: Camilla Andersen)

Opprykksrival Jerv var motstander i neste runde på Levermyr i Grimstad. Rammen var til kampen var perfekt med et utsolgt stadion og mye på spill.

Jerv - SF 2-2. (Foto: Jan Skaregrøm)

Hjemmelaget Alexander Lind scoret et tidlig mål, før Erik Mjelde og André Sødlund snudde kampen med hver sin scoring før pause. Lind scoret igjen og toppkampen endte dermed 2-2.

Det skulle også spilles om en semifinale i cupen denne måneden. Kongsvinger var hindret som sto i veien for det, og som skulle vise seg å bli for sterke. For som to ganger tidligere i sesongen var hedmarkingene det sterkeste laget og vant kampen 2-1.

Skuffelsen ble fort glemt når Fredrikstad ble slått 2-1 i flomlyskamp på Komplett Arena uken etter. Tre nye viktige poeng ble innkassert i den spennende opprykksthrilleren.

Oktober - Opprykksfest og seriefinale

Før de fire siste kampene var det fortsatt tett i toppen. Hødd ble spilt av banen og slått hele 3-0 på Komplett Arena.

Strømmen - SF 0-3. (Foto: Anders Hoven, Digitalsport)

Før Strømmen ble slått med samme siffer den neste serierunden, da målene rant inn de siste ti minuttene av kampen.

Guttane hadde funnet høstformen og nå kunne det hele avgjøres mot Bryne på hjemmebane i sesongens siste hjemmekamp.

Foran 5.655 tilskuere på Komplett Arena kunne guttane slippe jubelen løs, etter at Kjell Rune Sellin scoret fem minutter før slutt.

På banen var jubelen ellevill og champagne-spruten sto i været. Supporterne ble takket for støtten gjennom en lang sesong og festen fortsatte i sentrum resten av kvelden.

SF - Bryne 1-0. (Foto: Torstein Flåm)
Opprykket var sikret og en seriefinale mot Kristiansund BK ventet i siste serierunde.

Ved uavgjort og seier ville seriemesterskapet bli med hjem til Vestfold. Ved tap ville KBK bli seriemester i OBOS-ligaen 2016.

Hjemmelaget KBK ledet 1-0 til pause og økte ledelsen ytterligere en gang i andre omgang. William Kurtovic reduserte med tjue minutter igjen å spille og skapte spenning i seriefinalen.

Kristiansund BK - SF 3-2. (Foto: F. Bjerkås)

I kampens siste minutt var Kurtovic frempå igjen og sendte avgårde et skudd mot mål. Skuddet gikk mot innbytter Péter Kovács som styrte ballen videre i nettmaskene og plutselig var det musestille på Kristiansund stadion. Kun en håndfull tilreisende fra Sandefjord kunne juble vilt, mens guttane feiret det de trodde var vinnermålet på banen.

Dommeren hadde lagt til seks minutter overtid og godt inne i det fjerde overtidsminuttet dukket KBK-spiss Daouda Bamba opp fra intet. Spissen headet inn 3-2 og hele Kristiansund stadion ristet. Kristiansund kunne krone seg selv som seriemestere i OBOS-ligaen 2016 etter en høydramatisk seriefinale.